fbpx

Tudhatod, hogy jó választás számodra ez a szak, ha komolyan érdekel a jóga és az egészséges életmód. Ha már más sportokban is otthon vagy, és szeretnéd tudásodat egyedülálló gyakorlatsorokkal bővíteni, akkor itt a helyed! Ép testben, ép lélekkel élni nem csak egy mondás; mozgásstúdiót vagy életmódközpontot vezetni pedig már-már szuperhős képességnek számít. Ha szeretnéd oktatni a stresszmentesítés keleti módszereit, és érdekelnek a különböző személyiségfejlesztési modellek, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz. Oktatni nem mindig egyszerű, de ha te szereted, akkor a BHF-es jógamesterek közösségében biztosan megtalálod a helyedet.

Nem szükséges előzetes jóga gyakorlati ismeret, a képzés az alapoktól készíti fel a hallgatókat.

A felvételihez azonban szükséges az ott számonkért ászanák alapvető ismerete (ezeket ide kattintva érheted el).

A gyakorlati felvételire való felkészülésben több módon is segítünk, például ezekkel a videókkal.

A képzés 6 féléven keresztül tart, nappali és levelező tagozaton egyaránt.

A képzés állami finanszírozott és önköltséges formában is elérhető, utóbbi esetben a költség 170.000 Ft/félév.

A képzés során a jógagyakorlatok (ászanák) mellett a relaxáció, a meditáció és a légzés technikáit (pránájáma) is elsajátíthatják a hallgatók.

A tantárgyak között szerepel anatómia, egészség- és táplálkozástan, jógapszichológia, valamint a jóga filozófiai hátterére vonatkozó tantárgyak.

A tantárgyak teljes listáját ide kattintva nézheted meg.

A Főiskolán a hallgatók számára mentorrendszer működik, amely a tantervi képzésen túl támogatja a hallgatóink szakmai fejlődését.

Ezen kívül lehetőség van a hallgatóink számára a segédoktatói rendszerbe való belépésre, amellyel további szakmai kompetenciák fejleszthetők.